Boden Handboll IF- Kristianstad HK 31-24 (11-10)

Boden:Kalia Klomp 6, Sara Nordström 6, Soraia Lopes 4, Johanna Widgren 4, Emmy Nordmark 3,Annica Ölén 2, Lisa Hansson 2, Yasmin Domonji 2, Mie Sörensen 1, Alva Adeholm 1,

Kristianstad:Maja Hedberg 6, Maria Larsen 4, Siw Aabech 4, Tilda Collen 3, Beyza Karacam 3, Sarah Carlström 2, Andrea Tecar 2.

Utv: Boden 3*2 min, Kristianstad 2*2 min

Publik: 746 åskådare

Inför hemmapubliken så vinner Boden Handboll en säkerseger och kvitterar till 2-2 i matchserien.

Efter en jämn första halvlek resultatmässigt så kan hemmalaget avgöra efter ca 10 min in i andra halvlek genom att gå från 15-13 till 19-13 på fem minuter.

Med ett bra försvarsspel och en Mie Sörensen i högform var det som avgjorde till Bodens fördel.

Kristianstad var bra med resultatmässigt men fick problem med försvarsspelet i andra halvlek och kunde inte få stopp på hemmalaget som man lyckats med i tidigare matcher.

Ny match redan på fredag i Kristianstad och då tar vinnare platsen i SHE.