Kärra HF- Boden Handboll IF 17-19 (8-11)

Kärra HF: Lovisa Ekberg 6, Ketsia Mumbongo 4,Elin Berglöf 2, Alma Mikaelsson 2, Linn Andersson 1, Maria Sundin 1 och Meja Bernvid 1.

Boden Handboll IF: Lisa Hansson 5, Emmy Nordmark 3, Sara Nordström 3, Moa Nilsson 3, Alva Adeholm 3, Annica Ölen 2.

Kärra borta och en riktigt tuff uppgift på förhand slutade med seger och en enorm glädje.
Med ett försvarsspel i klass med låset i norr (Bodens fästning) så kunde man bärga två poäng i en målsnål match.
Efter en en bra inledning från oss och ett stabilt grepp så kunde Kärra komma in i matchen genom att göra 6-0 under perioden slutet av första och starten av andra halvlek.
Men trots detta så kunde vi spela på och vända på trenden utan att få panik.
Vi avslutar sista tio minutrarna när allt skall avgöra med att göra 4-1 och kan vinna med marginal trots
att Kärra försökte både med 7-6 framåt och offensivt försvar sista delen av matchen.

Kärra spelade bra försvarsspel med en riktigt bra målvakt men vi fick stopp på deras anfallsspel med Mie Sörensen i toppslag och säsongens bästa försvarsspel.
Framåt så skapade vi massor i första halvlek men Kärras målvakt räddar kvar dom i matchen och gav dom chansen till att komma igen. Även den stora publiken gjorde allt för att stödja hemmalaget vilket skapade en riktigt bra stämning och inramning.

Nu är det helt öppet igen i damallsvenskan och varje match för Aranäs, Kärra och oss kommer bli en seriefinal och utgången är minst sagt oviss innan allt är avgjort i mitten av mars.