Boden Handboll IF- Ystads IF HF 27-24 (12-13)

Boden: Kalia Klomp 6, Moa Nilsson 6, Lisa Hansson 5, Sara Nordström 4, Alva Adeholm 3, Annica Ölén 2, Emmy Nordmark 1
Ystad: Maja Persson 10,Julia Nilsson 4, Sandra Nilsson 4, Amanda Larsson 3, Wilma Birger 2, Wilma Svensson 1

En bra match mellan två lag som verkligen ville spela handboll.
Ystad tog sakta men säkert grepp om matchen och kunde i början av andra gå i från till en ledning med 16-12 efter fem minuter i andra halvlek. Nora Rasmusson i Ystads mål storspelade dom första 45 minuterna.
Maja Persson tillsammans med smart spelande kompisar gjorde att Boden Handboll fick ta fram all sitt kunnande och moral för att kunna komma i kapp och förbi.

Med ett bättre försvarsspel och mycket kamp så kan Boden Handboll vinna med tre mål. I avslutningen av andra halvlek visar hemmalaget att man aldrig ger sig och gör 6-2 på sista sju och en halv minuterna.
Sista tjugofem minuterna så vinner man med 15- 8 vilket är mycket bra då Ystad verkligen gav Boden Handboll en riktig match.