Match mot Ystad i Bodens Energi Arena söndag den 15 jan kl 15:00

Årets första hemmamatch är mot Ystad IF HF.
Ystad är nykomlingar och har gjort en bra säsong så här långt med bra resultat.
Vi spelade oavgjort efter en tuff start och ett tufft slut i matchen som spelades i nov.
Boden Handboll hade underläge med 0-5 samt ledning med sex mål i andra halvlek men Ystad kämpade sig till en poäng helt rättvist.

Nu är det andra halvan och ny förutsättningar.
Vi har efter en tuff period innan omstarten kunnat träna bra denna vecka vilket förhoppningsvis skall kunna lyfta oss en nivå.

Boden Handboll måste höja nivån på försvarsspelet och få en helt annan träff i försvaret än i senaste matchen.
För att man skall kunna få stopp på Ystad som spelar med en klar spelidé framåt så måste försvaret lyfta sig.
Lyckas man med det så kommer det att bli enkla mål på omställningar.
Anfallsmässigt så gäller det att spela smart och nyttja ytorna som uppstår då Ystad gillar att agera och smälla på högt upp.

Det kommer bli en tuff men utmanande uppgift för Boden Handboll IF som förnärvarande är i serieledning i allsvenskan..
Skadeläget i Boden Handboll är följande.
Knäskador på Soraia Lopes, Stephania Olivera och Stina Andersson vår tredje målvakt.
Stina är borta närmaste året samt Soraia och Stephania väntar vi på svar från knässpecialister.
Vilket gör att närmaste tiden så får vi klara oss utan dessa spelare.