Mot västkusten!

Med två matcher på programmet åker vi till Kungsbacka och Partille denna helg.

Först ut är matchen mot HK Aranäs på lördag kl 14:30 i Kungsbacka. Aranäs är tippade som seriesegrare av flera handbollsprofiler runt om i Sverige. De kom tvåa förra säsongen och kvalspelade till SHE dock utan att lyckas. Aranäs har börjat säsongen med att vinna gruppen i ATG Svenska Cupen samt att slå Lugi på bortaplan i i första matchen av två med 22-15 i åttondelsfinalen. I Allsvenskan har de börjat med två säkra segrar så det är ett lag i toppform.

Boden Handboll kommer från matchen mot Sävehof med gott mod och ser nu fram emot att möta en av seriefavoriterna. Vi är medvetna om att det är en riktigt tuff uppgift och dessutom på bortaplan. Det krävs att jobbet måste göras i försvarsspelet för att få enkla omställningsmål. Kan vi lyckas i försvarsspelet finns alla möjligheter till att göra en bra insats.

Andra matchen för oss är ännu tuffare. ATG Svenska Cupen mot Sävehof på söndag kl. 13:00 i Partille Arena. Efter förlust med 25-35 i Bodens Energi Arena måste detta klassas som en omöjlig uppgift att möta svenska mästarna och vinna med 11 mål för att gå vidare. Trots att hemmamatchen var en riktigt bra prestation så får vi inrikta sig på att göra en bra prestation. Att kunna prestera bra mot övermäktigt motstånd och kunna ta med sig det till kommande matcher blir det viktigaste med söndagens match.

Här kan du se matcherna HK Aranäs – Boden Handboll: https://solidsport.com/bodenhandbollif/games/g/ph7u7rk9

IK Sävehof- Boden Handboll: https://solidsport.com/svenskacupen-slutspel/games/g/xkadqoyg

Här kan du följa resultaten i matcherna: https://handballstats.se/SRScoreboard/default.aspx