Sista träningsmatchen innan seriestart

Efter att ha avslutat ATG Svenska Cupen med två segrar mot Huddinge och OV Helsingborg på bortaplan så är det dags för hemmamatch mot Skövde HF. Skövde HF spelar mot Bodens BK på fredagskvällen i ATG Svenska Cupen och stannar kvar för träningmatch på lördagen mot Boden Handboll IF. Matchen spelas på Boden Arena kl 13:30 på lördag den 3 september.

Skövde HF är ett etablerat SHE lag och har ett spännande lagbygge på gång med många unga egna spelare. Skövde har till denna säsong tappat en av SHE bästa högernior Nikoline Lundgren men ersatt hennes dominerande roll från förra säsongen med ett flertal spännande spelare istället.

Boden Handboll kommer innan seriespelet sätter igång att ha spelat mot tre st SHE lag på hemmaplan vilket vi kan tacka lottningen av ATG Svenska cupen för. Det kommer blir en riktigt värdemätare och förhoppningsvis göra att vi tar dom sista stegen formmässigt inför seriestarten den 17 september.

– Filip Olausson säger inför matchen att Skövde är ett lag med en genomtänkt spelidé där man både sätter press på motståndaren med ett starkt försvars/målvaktsspel som resulterar i ett kontringsspel som håller hög klass. Man är även skickliga på att komma till avslut på sex meter både från niometers och kantspelare. För oss i Boden så blir nyckeln vårt försvarsspel samt tålamodet anfallsmässigt. Vi ser fram emot matchen då det blir viktig för oss att avsluta försäsongen bra och ta med oss en hög nivå in i seriespelet.