Två matcher i ATG Svenska Cupen

Boden Handboll spelar två matcher i ATG Svenska Cupen kommande helg.
Fredag mot Huddinge HK i Huddingehallen kl 18:00 samt lördag i Helsingborg mot OV Helsingborg kl 14:00.

Resan är en riktigt utmaning då det är flyg till Stockholm och transport till Huddinge. Åter till Arlanda för färd mot Göteborg där en buss väntar på att ta laget till Helsingborg och hotellet med ankomst ca 02:00 på lördag.

Från Helsingborg till Köpenhamn efter matchen och flyg till Arlanda på lördagkväll med övernattning och första flyget upp till Luleå på söndag morgon.

En liten tripp på ca 3402 km om man tar bilen. Laget har en frånvarotid på 48 timmar och följande resesätt i turordning bil, flyg, buss, pendeltåg, buss, taxi, flyg, buss, pendeltåg, flyg, flyg och slutligen bil åter till Boden. Två hotell nätter och sju måltider ingår i paketet som kostar över ett sexsiffrigt belopp.

Efter en tuff helg med matcher mot Skuru och VästeråsIrsta så väntar Huddinge som är nykomlingar i div 1 norra. Huddinge som satsar uppåt och har ett tydligt mål att etablera sig som en toppklubb. Obesegrade förra säsongen i div 2 mitt med en segermarginal i snitt på nio mål. Pandemin stoppade dom säsongen 19-20 annars så hade vi nog kunnat se dom spela i allsvenskan denna säsong. Unga hungriga spelare som är mycket bättre än vad man kan utläsa av serie tillhörigheten. Det kommer bli en tuff uppgift och här gäller det för Boden Handboll att försvarsspelet fungerar och att man får enkla mål på omställningar. Lördagen bjuder på OV Helsingborg som är tippade som ett topplag i allsvenskan av ett flertal experter. Här gäller det att spela med fart och mod framåt samt stå rätt i försvarsspelet då OV har ett antal riktigt bra niometerspelare.

Helgen kommer ge Boden Handboll ett bra besked om hur man ligger till samt lyfta laget ytterligare en nivå spelmässigt.

Följ matcherna via livescore eller via Solidsport och sändningarna från ATG Svenska Cupen.

Huddinge HK fredag

OV Helsingborg lördag