Ny tränare i Boden Handboll IF!

Boden Handboll IF har skrivit ett tvåårskontrakt med en ny huvudtränare.
Göteborgaren Filip Olausson flyttar upp till Boden redan 1 juni och är laddad för sitt nya uppdrag. Han var på besök i Boden i veckan och träffade klubben och höll i träningspass för laget. Det kändes bra från bådas håll, så det blev snabba puckar och vi
signade ett tvåårskontrakt med Filip!

Filip kommer senast från Redbergslid IK, där han varit i 5 år. Han har varit assisterande tränare för herrlaget som spelar i högsta ligan, han har varit huvudtränare för andralaget och ansvarig för elitungdomssektionen.
Filip är en ung, driven och engagerad tränare.
Han har ett extra sinne för taktik och som alla andra: älskar att vinna. Han törstar efter att utveckla och att utvecklas. Han har tränat tjejer på gymnasienivå, men det här är första gången han tränar ett damlag och vi har en känsla av att det kommer bli succé.

– Det här blir en utmaning. Det här uppdraget passar mig väldigt bra. Dels att updraget är slut i Redbergslid och sedan är det en privat situation som innebar att det gick att flytta, säger 30-årige Filip Olausson.

Boden Handbolls sportchef, Mikael ”Groja” Carlsson
– Det känns jättebra att få hit en ung tränare som har höga ambitioner som dessutom har jobbat i elitverksamhet. Vi tror att han är perfekt för Boden Handboll. Han är lite som Boden Handbolls egen version på H2 Green Steel – han önskar bygga något långsiktigt och hållbart.

Det är en kille för framtiden som vi tror väldigt mycket på.